Συνδεθείτε

coocoovaya Ελένη Καστρινογιάννη

http://www.kallitexnis.gr/media/reviews/photos/thumbnail/300x300s/45/3b/58/chimp2-workingsmalledited-3-1457448188.jpg
Καταχώρηση από Ελένη Καστρινογιάννη     Mαρτίου 08, 2016    
703   0   6   0   0   0

Ελένη  Καστρινογιάννη γνωστή/ός και ως coocoovaya

Περιοχή Δραστηριότητας
Βιογραφικό
Η Ελένη Καστρινογιάννη είναι μία νέα αυτοδίδακτη καλλιτέχνης που ζει στην Αθήνα. Δημιουργεί ιδιαίτερα πορτρέτα ζώων και ζωγραφικά έργα καθημερινών αντικειμένων και παραστάσεων που την εμπνέουν. Οι πίνακες της χαρακτηρίζονται από μία εκλεπτυσμένη παιδικότητα, που τα κάνει δημοφιλή σε παιδιά και ενηλίκους.
Χρησιμοποιεί κυρίως ακρυλικά χρώματα αλλά της αρέσει να πειραματίζεται με μολύβια, μελάνια, χρώματα σε σπρέι και κολάζ. Οι πίνακες της χαρακτηρίζονται από έντονα, ζωηρά χρώματα και σχήματα και ένα πλούσιο φόντο το οποίο δημιουργείται από πολλές στρώσεις μπογιάς. Πειραματίζεται με μη παραδοσιακά υλικά και εργαλεία όπως οδοντόβουρτσες, οδοντογλυφίδες, παλιές πιστωτικές κάρτες, τα χέρια της, στένσιλς, σφουγγάρια. Ψεκάζει τα έργα της με νερό, γυρίζει τον καμβά ανάποδα, πιτσιλάει με μπογιά ώστε να δημιουργηθεί μία πλούσια υφή. Τα έργα της αλλάζουν διαρκώς με αναπάντεχους τρόπους, από την αρχική πινελιά μέχρι το τελικό στάδιο.
Έχει παρακολουθήσει πολλά εργαστήρια και σεμινάρια ζωγραφικής υπό την καθοδήγηση εδραιωμένων καλλιτεχνών όπως η Ελληνίδα φωτογράφος Μαργαρίτα Μυρογιάννη και η Βρετανίδα καλλιτέχνιδα Amelia Critchlow.
Τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Αμερική, την Αυστραλία, την Αγγλία, τον Καναδά. Η πρώτη της ατομική έκθεση φιλοξενήθηκε στο Swedish Club στον Πειραιά τον Δεκέμβριο του 2014 και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Κοινωνικά δίκτυα & συνδέσεις
Chimp

Ελένη  Καστρινογιάννη γνωστή/ός και ως coocoovaya

Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε δωρεάν